Thursday, January 29, 2009

Percutian Indah LunG CaR Wee!!!!!!!!!!

Fantastic,bombastic & magnificient yg dpt digambarkan utk sebuah pulau yg bernama LANGKAWI....sgt tenang rasanya dpt menghirup udara segar laut yg jarang sgt hzq dpt rasakan...semalam mrupakan hari yg sgt brmkna bg hzq kerana setelah sekian lamanya berpijak semula dibumi langkawi...nak diikut setiap 10 tahun hzq kesana..masa mula2 dulu pegi masa tahun 1988(umur 1 tahun),,second time pegi tahun 1998(umur 10 tahun),,,dan skang 2009(umur 20 tahun)..sedar tak sedar setiap 10 tahun kesana...myb next time pegi sana myb tahun 2018 kot..hahahahaha..








Tujuan asal sebenarnya bukan nak ke langkawi tapi nak menghantar rombongan perkahwinan abg angkat hzq di alor setar iaitu adik ipar uncle kesayangan hzq Uncle Mudz..alang2 dah ada kat kedah terus plan nak ke langkawi,,kiranya nak ke lgkawi ni last minit decision ler..hzq kesana dgn abah,mak,aunty raja & suaminya..
memandangan cuti raya cina maka sgtlah crowded org ramai kat lgkawi..hampir semua hotel kat sana fully booked..so trpksa guna jasa baik kwn disana utk tolong carikan bilik utk satu malam..cari punya cari akhirnya dpt jgk bilik kat Bayview Hotel brdekatan sgt2 dgn jeti & ditengah-tengah pekan kuah..kat bwh ni gmbar pmandangan perairan langkawi dari hotel kitorang ditingkat 15..

pantai pekan kuah


masa sehari memang tak cukup utk jln2 satu pulau tapi apa nak buat,uncle Nas trpksa pulang awal sbb dia keje keesokan hari..jd masa tdk disia-siakan..smpai je kat hotel terus simpan barang & bergegas naik kereta sewa ke Pantai Cenang iaitu pulau paling popular di lgkawi..smpai je kat pntai tenang terus tengok matahari trbenam cz smpai je dah nak pukul 7 jd sesuai sgt la tgk sunset..tak dpt nak amik pix sunset tp dpt amik pix dgn uncle Nas kat tepi pantai..pix abah ngan ucle Nas pun ada..

Uncle Nas & Abah


Me & Uncle Nas


Keesokan paginya kitorang dah plan nak ke Pulau Payar iaitu tempat tumpuan utama plancong paling popular di langkawi..senang citer kalo xpegi pulau payar ni xlengkaplah percutian..difahamkan pulau tu adalah tempat pemeliharaan hidupan laut yg sgt indah skali..semua jenis hidupan laut di kawasan ni dilindungi & diberi perhatian penuh sbb xnak sebarang ancaman & kepupusan habitat..kalau sesape nak snorkling & scuba diving boleh la kesini..

kat pulau ni hzq dpt cuba mcm2 bnda bru mcm snorkling & scuba..terkejut gila tgk ikan2 dekat dgn perairan pulau dgn banyak mengelilingi manusia yg bg ikan makanan..sape yg bg ikan makan mmg kwasan tu penuh dgn ikan...huhu..slalunya ikan ni takut ngan manusia tp kali ni ikan ni jinak sgt..tengok jela gmbr kat bwh ni,korang dpt tengok betapa canteknya pulau ni..prjalanan ke pulau ni amik masa 50 minit dari jeti lgkawi..So kpd korang yg nak cari pulau yg nyaman & tenang utk istirehat ,pulau lgkawi antara pilihan trbaik...slmt bcuti...daaaaaaaa





5 comments:

amy ikram ismail said...

best sgt la.. aku tengok photo ko kat pulau langkawi mengingatkan aku masa aku and team krew produksi FINAS ke pulau semporna, sabah.. lagi best ok haziq!!. kalau ko gie cayalah ko tak nak balik..

jemput datang FINAS open day sabtu dan ahad nie ok.

apple said...

arrgghhh!jeles same aunty raja...hehe...

siti fathiyah said...

amboi korang dah gi dulu sebelum fath.next week!!i will be there.

Daniel Adnan said...

Wala weeeiiiii...jeles giler lah aku tengok laut hijau tu. Ni yang bikin aku nak amek cuti seminggu straight nih hehe :D

-cK's World- said...

hii =) ...very nice pix!!