Tuesday, November 25, 2008

pak engku oh pak engku...kenapa la ko seorang insan yg pemurah & mulia..hanya tuhan saja dpt mmbalas sgala kebaikan yg telah ko curahkan...korang msti trtanta-tanya sape pak engku yg hzq mksudkan ni kan?..actualy pak engku ni mrupakan seorang caterer utk event dibawah nama Kuzie Katering Sdn Bhd...klo korang prasan dia ni slalu sponsor katering utk majlis artis & org kenamaan ...contohnya dia pernah sponsor makanan utk wedding siti nurhaliza,ning baizura,khairosma & juga menteri2 kita...nak dikatakan dia sgt popular dikalangan artis & dia juga skang boleh dilabel artis sbb kepopuleran dia mgalahkan artis lain kat mlysia ni....hzq & pak engku teramatlah rapat sehinggakan hzq dah anggap dia mcm ayah hzq sndiri wlpun anak2 dia kecil lg tapi dah dpt gelaran 'Pak'..huhuhu.....dia ni suka buat amal jariah & suka mmbantu org yg susah tu sbb la rezeki dia xputus2 smpai skang,ada je event yg dia buat...nak dikatakan dia lah keterer paling terkenal kat mlysia skang ni..

mlm td ramai artis bkumpul kat serambi pak engku yg brtempat di bangunan PKPS s.alam utk satu latihan tarian pocho2 & juga karaoke..antara artis yg ada mcm Jaafar Onn,Rohana Jalil,Mas Omar,Siti Fairuz & ramai lg...pak engku ni mmg suka buat gathering tak tentu masa,kdg2 sesuka hati dia je call semua artis ajak karaoke kat tmpat dia,...mmg meriah mlm td sbb siap ada makanan brlauk lg tu..myanyi punya myanyi jam kat tgn dah pukul 2 pg & sudah masa semua utk kmbali ke pgkal jalan...hahahahaha..masa otw turun lif nak balik pak engku kejar hzq nak bg kain songket sorang satu utk mak,abah & hzq...cntik sgt songket yg dia bg...boleh la pakai utk raya haji nnti...huk huk huk.....semoga pak engku & keluarga sntiasa dicucuri rahmat & brtmbah rezeki hendaknya..

3 comments:

siti fathiyah said...

baik sungguh Pak Engku.susah nk jmpe org semulia beliau.Pokok pangkal datang dari hati.betul n ikhlas akan trime sesuatu baik yg lbh berganda lg.Allh S.W.T maha adil.Maka semoga senua org dicurah rezeki.termasuk la kamu.amin.

~mademoiselle hana~ said...

aha.berblog sudah rupanya kamu.haha.goreng pisang pliz. ;p

salmi said...

salam.. ni haziq yg nyanyi lagu asli mcm Ahmad Jais tu ek?