Monday, February 22, 2010

My Home Studio...

Vanakam !!!..skali skala kan,kata SATU malaysia...hahahha....kali ni nak story a bit bout my new hobby iaitu melepak dlm studio....
Apa yg korang paham tentang studio?,byk kan?..ada studio gambar,studio rakaman,studio melukis & banyak lagi...Tapi apa yg haziq nak cerita nak adalah studio rakaman dimana haziq telah membina sendiri studio muzik yg haziq tempatkan kat satu bilik ni yg dulunya stor...Datangnya minat nak buat studio ni sebab haziq skang study kat Limkokwing dlm jurusan muzik so segala yg haziq blaja berkaitan dengan muzik...Hampir setahun blaja kat sana terus dtg minat nak bina studio sendiri...

dari pandangan depan



pandangan atas


Condenser Mic kesayanganku...

So ni la antara ruang studio yg dibina...agak leceh jugak nak siapkan studio ni sebab mcm2 nak kena buat mcm kosongkan segala benda dlm stor,pastu cat , pastu tampal foam(alat kalis bunyi) ,pasang karpet ,beli alatan rakaman & mcm2 lagi laa....

Dah banyak jugak projek yg haziq buat spnjang wujudnya studi ni...Pernah buat demo song utk artis, mix lagu, mastering & arranging utk sesebuah lagu...Pada sape kat luar sana yg berminat utk menggunakan khidmat haziq boleh je contact haziq ..

2 comments:

Tia Adnan Noor said...

waaa, sangat cool lah.. sebab colour menarik. OMG! black & red.. sgt meriah okayokay.. :) bagus2..

SYAzana said...

hi haziq, wahhh...congrates cz dah ade studio muzik sendiri..i hope my house pun ada 1 studio like urs...good job bro!!